Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Mézes sült húsgombóc

Mézes sült húsgombóc

Hozzávalók: 

50 dkg darált sertéshús

3 szelet kenyér

1 db tojás

5 nagy fej vöröshagyma

1 nagy pritaminpaprika

1 fej kis fokhagyma

10 dkg trappista sajt

magyaros fűszerkeverék ízlés szerint

3 teáskanál méz

bors ízlés szerint

3 ek napraforgó olaj

0,5 dl víz

 

Elkészítés:

1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén. A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal. A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk. Sütőben készre sütjük.

A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik, és nagyon bebarnul. Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk. A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük. Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: 50 perc