Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Kelkáposztában sült tengeri hal

Kelkáposztában sült tengeri hal

Hozzávalók:

3-4 szelet bármilyen fagyasztott tengeri hal filé

1 közepes fej hagyma

30-40 dkg burgonya

50 dkg kelkáposzta

bors

ételízesítő

kevés zsemlemorzsra

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben félpuhára főzzük. A kelkáposztát nagyobb szeletekre vágjuk, és enyhén sós vízben félig megfőzzük. A hagymát ízlés szerint kicsi kockákra vagy szeletekre vágjuk, kevés vajon vagy olívaolajon megfuttatjuk, majd óvatosan belekeverjük a félkész kelt. Sóval, kevés borssal ízesítjük.

A fagyasztott halat kevés vajban vagy olívaolajban erős tűzön mindkét oldalán 1-2 percig átforgatjuk, hogy éppen világosbarnára piruljon. Egy közepes zománcos tepsit vagy nagyobb jénai edényt kivajazunk vagy olívaolajjal kikenjük, beleszeleteljük a félig főtt burgonyát, rátesszük a halszeleteket és beborítjuk a káposztával. Minden réteget után fűszerezhetünk még ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel.

Az ételt befedjük (alufóliával is lehet) és alacsony lángon 25-30 percig sütőben sütjük. Ezután levesszük róla a fedőt (fóliát), megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, és még néhány perc alatt enyhén pirosra sütjük.  

 

Elkészítési idő: 70 perc