Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Töltött édesburgonya csónak

Töltött édesburgonya csónak

Hozzávalók:

2 nagy szem édesburgonya

1 kis fej vöröshagyma

1 pici fokhagyma

1 ek olíva olaj

2 olajos szardellafilé

12 dkg darált sertéslapocka

1 tk chili szósz

5 dkg fetasajt

5 dkg lágy zabpehely

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat mossuk meg héjastól, majd 200 fokos sütőben süssük teljesen puhára kb. 40 perc alatt. Közben a finomra aprított hagymát, és a zúzott fokhagymát picike olajon dinszteljük meg a szardella filékkel együtt. Szedjük a hagymára a darált húst, és pirítsuk le. Közben sózzuk.

Ha a burgonya kisült, várjunk pár percet, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel vágjuk ketté hosszában. Ha teljesen átsült a burgonya, a belseje egyben elválik a héjától, és kanállal könnyen kiemelhető. Vigyázzunk azonban arra, hogy a csücskeinél rendesen elválasszuk a héjtól, mert ott könnyen szakadhat.

Az átsült burgonyát törjük át, keverjük össze a hússal, chilivel, a kockára vágott feta sajttal, zabpehellyel, majd töltsük vissza a csónakokba. További 10 percig süssük 200 fokon.

Elkészítési idő: 60 perc