Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Bárány piláf

Bárány piláf

Hozzávalók:

50 dkg bárányhús

3 fej vöröshagyma

3 evőkanál sűrített paradicsom

3 evőkanál margarin

1 teáskanál édes nemes paprika

1 teáskanál kömény

6 evőkanál húsleveslé

25 dkg rizs

 

Elkészítés:

A húst a zsiradéktól, hártyáktól megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A serpenyőbe margarint teszünk és a hús mindkét oldalát jól megpirítjuk. A kockára vágott hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk.

Hozzákeverjük a paradicsompürét, rászórjuk a fűszereket és felöntjük a húslevessel. Kb. másfél óráig főzzük, az elpárolgott folyadékot kevés vízzel pótoljuk.

Hozzáadjuk a rizst, fél liter vizet, majd letakarva alacsony hőfokon 20 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Sóval ízesítjük. Zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

 

 

Elkészítési idő: 100 perc