Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Babos mexikói ragu édesburgonyával

Babos mexikói ragu édesburgonyával

Hozzávalók:

ízlés szerint só

25 dkg vörösbab konzerv

25 dkg édesburgonya

50 dkg hámozott, kockázott paradicsomkonzerv

3 ek napraforgóolaj

50 dkg darált marhahús

2 kk szárított petrezselyem

2 kk szárított kakukkfű

ízlés szerint bors

20 dkg kockázott vöröshagyma

2 zacskó chili con carne fűszerkeverék

 

Elkészítés:

Egy közepes lábasban olajat hevítünk, és megdinszteljük a hagymakockákat. 3-4 perc után beledobjuk a húst, jól szétnyomkodjuk egy fakanál segítségével. Egyenletesen megpirítjuk, és amikor színt kapott, befűszerezzük, és felöntjük egy pohár vízzel, hogy ne égjen oda.

Pici főzés után felöntjük a paradicsomkonzervvel, beletesszük a kockára vágott édesburgonyát, majd letakarjuk, és lassú tűzön 15 percen át főzzük. Ekkor kerül bele a babkonzerv, majd újra összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Összevágjuk a zöldfűszereket, melynek egy részét a még meleg raguba kavarjuk, a maradékkal pedig tálaláskor megszórjuk. Tejföllel locsolva még finomabb.

 

 

Elkészítési idő: 50 perc