Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Tejszínes gombás csirke gnocchival

Tejszínes gombás csirke gnocchival

Hozzávalók:

50 dkg gnocchi

15 dkg gomba

25 dkg csirkemell filé

5 dl főzőtejszín

5 dkg trappista sajt

5 dkg füstölt sajt

2 gerezd fokhagyma

0,5 csokor petrezselyem

4 dkg vaj

1 dl napraforgó olaj

1 csipet só

bors ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kevés sóval és borssal megszórjuk. A gombát is felszeleteljük, a sajtokat lereszeljük, 2 gerezd fokhagymát megpucoljuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A tésztának egy nagy fazék sós vizet felrakunk forralni.

Kevés vajon és olajon megpároljuk a gombát, enyhén sózzuk és borsozzuk. Egy másik serpenyőben megint vaj és olaj keverékén kisütjük a húsokat, félretesszük hűlni.

A gombához öntjük a tejszínt, felforraljuk, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Óvatosan kevergetve összesűrítjük, közben fűszerezzük. Ha a víz felforrt, kifőzzük a gnocchit, leszűrjük, majd a tejszínes szószba keverjük. Hozzáadjuk a sült husikat is, összekeverjük, és zöldfűszerrel szórva tálaljuk.

 

 

Elkészítési idő: 45 perc