Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Epres rácsos pite

Epres rácsos pite

A tésztához:

12,5 dkg margarin

20 dkg liszt

6 dkg cukor

1 tojássárgája

fél cs sütőpor

fél cs vaníliás cukor

1 ek tejföl

fél citrom reszelt héja

tojásfehérje a kenéshez

A töltelékhez: 

20 dkg eper

20 dkg rebarbara

15 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

1 púpos ek keményítő

 

Elkészítés:

A töltelékhez az epret és a rebarbarát is megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és negyed órát állni hagyjuk. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.

A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. A tésztát két folpack közt kinyújtjuk. Ezután a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.

A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot. Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába. Beleöntjük a tölteléket.

A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen, felváltva, a pite tetejére rakjuk. Egy-egy párhuzamos csík közt kb. 2 cm távolság legyen. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk. Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

Elkészítési idő: 70 perc