Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Epres macaron

Epres macaron

A tésztához:

11 dkg mandula

20 dkg porcukor

3 tojás fehérje

5 dkg kristálycukor

pár csepp piros ételfesték

Töltelékhez:

10 dkg fehércsoki

0,5 dl tejszín

2 dkg vaj

2 ek. (rebarbarás) eper lekvár

 

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy tálba tesszük, letakarjuk egy papírszalvétával és szobahőmérsékleten legalább 24 órát pihentetjük. A mandulát ledaráljuk, papírral borított sütőlapon szétterítjük és 100 fokos sütőben 15 percig szárítjuk. Mikor kihűlt, a porcukorral több részletben átdaráljuk újra. Ezután átszitáljuk, és az esetlegesen megmaradt nagyobb szemeket még egyszer ledaráljuk és átszitáljuk.

Az ételfestéket hozzáadjuk a kristálycukorhoz, jól összekeverjük és egy lapos tányéron szétterítjük, hogy ki tudjon száradni. A fehércsokis krémhez a fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, beletesszük a vajat és az egészet simára keverjük. Megvárjuk, míg kihűl és betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap elkészítjük a macaronokat. A pihentetett tojásfehérjékből lágy habot verünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle. Ekkor hozzáadjuk a mandulás porcukros keveréket, amit egy lapát segítségével óvatosan beleforgatunk a habba. Sütőpapírt teszünk a sütőlapra és egyforma, nagyjából 3-4 cm átmérőjű pöttyöket készítünk nyomózsákkal.

Egy órát pihentetjük őket, hogy száradjanak és legyen a tetejükön egy vékony kis hártya, hogy majd szép talpuk nőjön sütés közben. A pihenő után 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket és 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, megvárjuk, míg kihűlnek.

Végül összeállítjuk, egy habcsók alsó felét megkenünk kb. 1 teáskanálnyi fehércsokis krémmel, a közepére pedig teszünk egy kávéskanálnyi epres rebarbarás lekvárt, majd rányomunk egy másikat. Legalább 2 órára betesszük őket a hűtőbe, hogy a fehércsokis krém szépen megdermedjen.

 

Elkészítési idő: 100 perc + pihentetés