Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Csokoládé felfújt egyszerűen

Csokoládé felfújt egyszerűen

Hozzávalók:

19 dkg étcsokoládé

5,5 dkg vaj

5 tojássárgája

5 tojásfehérje

0,8 dkg búzaliszt

pici só

 

Elkészítés:

Kivajazunk egy 7,5 cm átmérőjű tálalógyűrűt, és lehelet vékonyan kihintjük kakaóporral. A gyűrűt szilikonos sütőpapírral fedett sütőpapírra tesszük, és a sütőt 240 fokra előmelegítjük.

A csokoládét, és a vajat egy tálba mérjük a csipet sóval, majd az egészet vízgőzre helyezzük olvadni. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat kettéválasztjuk. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 fokot, levesszük a vízgőzről, és fakanállal belekeverjük a tojássárgáját. Ekkor a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a csokis alapba egy fakanállal.

Végül a lisztet is hozzáadjuk, elkeverjük benne, és a 7,5 cm átmérőjű gyűrűkbe egyenként 10 dkg masszát töltünk. Sütőbe tesszük, és légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 240 fokon, majd 1 percig hagyjuk állni az asztalon. Óvatosan kiszedjük a formából, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

 

 

Elkészítési idő: 45 perc