Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
  • limonádé
  • garázs
  • lovarda
  • ac news
  • szószátyár
Mázas-áfonyás ünnepi keksz

Mázas-áfonyás ünnepi keksz

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

20 dkg hideg vaj

csipet só

8 dkg porcukor

5 dkg cukrozatlan aszalt áfonya

1 teáskanál levendulavirág

1 tojás

1 teáskanál sütőpor

Máz:

3-4 evőkanál porcukor

1 citrom vagy lime lé

 

Elkészítés:

Kékes robotgépbe tesszük a lisztet, a sütőport, a sót és a kockára vágott vajat. Gyors, rövid mozdulatokkal morzsásra daráljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az áfonyát és a levendulát. 2x3 darálunk rajta, majd hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg egy gombóccá áll össze a tészta. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap lisztezett deszkán körülbelül 2 mm vastagra kinyújtjuk, és csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt rózsaszínűre sütjük, rácsra szedjük és kihűtjük.

A porcukrot átszitáltjuk, majd frissen facsart lime levével sűrűre kikeverjük. Egy ecset segítségével megkentjük a hideg kekszeket. Miután megszáradnak, tálalásig egy papír dobozta helyezzük őket.

 

Elkészítési idő: 80 perc

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató