Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
Karácsonyi puding

Karácsonyi puding

Hozzávalók:

5 dkg szeletelt mandula

2 hámozott, reszelt alma

20 dkg kandírozott gyümölcs

1 teáskanál őrölt szerecsendió

1 kg mazsola

14 dkg búza-rétesliszt

10 dkg zsemlemorzsa

10 dkg barnacukor

3 nagyobb egész tojás

2 evőkanál konyak

25 dkg vaj

 

Elkészítés:

A vajon kívül mindent összekeverünk egy nagy tálban. Ezután a vajat darabonként belereszeljük a tálba, majd gyors mozdulatokkal jól elkeverjük, hogy a vaj ne olvadjon fel. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belekanalazzuk a tésztát.

Mielőtt a sütőbe kerül, lefedjük. Egy lap zsírpapírra egy lap alufóliát teszünk, középen a kettőt együtt duplán meghajtjuk, hogy legyen helye a gőznek, amikor gőzöljük. Madzaggal rögzítjük.

8 órán át gőzöljük. Annyi víz legyen az edényben, hogy ne érje a papírt. Ahogy fogy a víz, figyelni kell, hogy le ne égjen, és rendszeresen utánatöltjük. Amikor kész van, hagyjuk kihűlni, és sötét száraz helyen lehet karácsonyig tárolni.

Tálalás előtt újabb 1 órán át gőzöljük. Ezután kicsomagoljuk, kiborítjuk, és egyben tálaljuk.

 

Elkészítési idő: 70 perc + gőzölés + pihentetés

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató