Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
  • limonádé
  • garázs
  • lovarda
  • ac news
  • szószátyár
Csokoládés macaron

Csokoládés macaron

Hozzávalók:

 

A tésztához:

10 dkg cukor

5 tojás fehérje

27 dkg porcukor

18 dkg mandulaliszt

1 dkg cukrozatlan kakaópor

 

A töltelékhez:

20 dkg étcsokoládé

2,5 dkg vaj

20 dkg habtejszín

 

Elkészítés:

A porcukrot, a kakaóport és a mandulalisztet edénybe szitáljuk, a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, folyamatosan hozzád adagoljuk a cukrot, amíg kemény habot kapunk. Először kevés habot adjunk a száraz hozzávalókhoz, elkeverjük, a habot tovább adagolva összedolgozzuk. Addig kevergetjük, amíg a porcukor felolvad, és egy enyhén folyós masszát kapunk.

A masszát habzsákba töltjük, pici kupacokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsikre. A tészták ne érjenek össze, mert terülnek. Félretesszük, és hagyjuk, hogy a tészták száradjanak. 1 óra szükséges hozzá. Akkor jó, ha az ujjunkkal érintve nem ragad hozzánk.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A macaronokat 10-12 perc alatt megsütjük. Ellenőrzésképpen megnyomkodjuk, hogy nem puhák-e még.

A csokit a vajjal kimérjük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt. Krémes állagúvá keverjük. A kihűlt makaronokat bőven megtöltjük. Hűtőben lehűtjük, és szobahőmérsékleten tálaljuk.

 

 

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató