Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Fehér krémes lóbableves

Fehér krémes lóbableves

Hozzávalók: 

30 dkg száraz lóbab

12,5 dl víz

1 csokor összevágott édesköményzöld

4 szelet szikkadt, pirított fehérkenyér

4 evőkanál extra szűz olívaolaj

fél kimagozott, morzsolt chilipaprika

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A vizet felforraljuk és beleszórjuk az előzőleg 8-10 órára beáztatott, majd alaposan leszűrt, leöblített babot. Félig lefedjük, majd kis lángon, időnként megkeverve körülbelül 180 percet főzzük.

150 perc elteltével hozzáadjuk az édeskömény zöldet és a chilit, a második óra után pedig gyakrabban kevergetjük, és a babot - amennyire engedi - egy nagy fakanállal szétnyomogatjuk. A főzési idő végére a leves sűrű pürévé fő, ha azonban krémlevesnek túl sűrű lenne, kevés forrásban levő vízzel felöntjük. Sózni csak akkor sózzuk, ha a bab teljesen megfőtt.

Az előmelegített leveses csészékbe egy-egy szelet kenyeret fektetünk és kevés olajat csöpögtetünk rá. Rámerjük a levest, a tetejére még egy pici olajat csepegtetünk és tűzforrón tálaljuk.

 

Elkészítési idő: 70 perc + áztatás