Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Afrikai kókuszos pite

Afrikai kókuszos pite

A tésztához:

20 dkg finomliszt

10 dkg vaj

5 dkg porcukor

0.5 tk sütőpor

1 csipet só

1 egész tojás

2 evőkanál víz

A töltelékhez:

2 dl víz

20 dkg cukor

15 dkg kókusz

8 dkg vaj

fél vanília kikapart magja

1 citromból nyert reszelt citromhéj

2 ek citromlé

0,5 kk szerecsendió

1 egész tojás

1 tojás sárgája

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból összemorzsoljuk a vajat a sütőporos, sós, cukros liszttel, amíg morzsás nem lesz. Beleütjük a tojást, összegyúrjuk. Ha nem áll össze rugalmasra, vigyázva 1-2 ek vizet még tegyünk hozzá. Kibélelünk vele egy 24-es piteformát vagy sima kapcsosat, úgy, hogy 4-5 cm-es perem legyen körben tésztából. Így tesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.

Ehhez a vizet és a cukrot kb. 5 perc alatt, nagy lángon felfőzzük szirupnak, de ne legyen túl sűrű, az utolsó pár percben hozzáadjuk a vanília magjait. Legyen jó forró, amikor ezután beleöntjük a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, amíg teljeses elolvad a vaj, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha nem vaníliamagokkal dolgozunk, akkor az aromát vagy a vaníliás cukrot már langyosan tegyük bele.

Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd beleütjük a tojást és az 1 sárgáját, és teljesen simára keverjük. Kivesszük a hűtőből a tésztát, vékonyan megkenjük 2 ek sárgabaracklekvárral és beleöntjük a tölteléket. Azonnal sütőbe tesszük, és megsütjük. Ha kivettük a sütőből, várunk, amíg kézmelegre hűl, és ekkor szeleteljük, még melegen tálaljuk.  

Elkészítési idő: 65 perc