Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Blunzengröstl – osztrák parasztreggeli

Blunzengröstl – osztrák parasztreggeli

Hozzávalók:

15 dkg ecetes uborka

1 nagy fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 kg sütni való krumpli

4 ek olaj

só, bors

1 ek ételízesítő

1,5 dl tejszín

diónyi vaj

4 tojás

8 vékony szelet pácolt, nyers sonka

2 szál petrezselyem

pirospaprika

 

Elkészítés:

Az uborkát lecsepegtetjük, nem túl apró kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát finomra aprózzuk. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Nagyobb teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a krumplit, és élénk tűzön, gyakran megkeverve 10 percig pirítjuk.

Hozzákeverjük a hagymát és az áttört fokhagymát, az ételízesítőt, ízlés szerint frissen őrölt borsot, fedő alatt 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk az uborkát, 5 perc múlva a tejszínt, fedő nélkül további 8-10 percig pirítjuk, végül utána sózzuk, borsozzuk, és a tűzről lehúzva, fedő alatt melegen tartjuk.

Egy másik, közepes méretű serpenyőben felhevítjük a vajat. Sárgájuk épségére ügyelve egyenként beleütjük a tojásokat, és mérsékelt tűzön, 3-5 perc alatt tükörtojásnak megsütjük.

A sonkaszeleteket összecsippentjük, lazán a krumpli tetejére kócosítjuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel. Közepére csúsztatjuk a tojásokat, megszórjuk néhány csipet sóval és pirospaprikával, azonnal tálaljuk. Külön tányéron további sonkát kínálhatunk hozzá.

 

 

Elkészítési idő: 65 perc