Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Wiener Snitzel - tradicionális bécsi szelet

Wiener Snitzel - tradicionális bécsi szelet

Hozzávalók:

60 dkg borjúfelsál

3 dl 2,8%-os tej

1 teáskanál só

0,5 teáskanál kristálycukor

A panírozáshoz:

3 egész tojás

10 dkg búzaliszt

10 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

0,5 l étolaj

 

Elkészítés:

A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk. A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról.

A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagra klopfoljuk. Hagyományos módon bepanírozzuk. Azaz először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk.

Az olajat felforrósítjuk körülbelül 200 fokra, ebben sütjük készre a húsokat.

Ha kész, leitatjuk a felesleges olajat és citrommal tálaljuk. A legjobb köret mellé a híres burgonyasaláta.

 

Elkészítési idő: 80 perc + pácolás