Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Zöldséges samosa

Zöldséges samosa

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt

4 evőkanál ghee, tisztított vaj, melyet hagyományos vajjal is helyettesíthetünk

1 pohár joghurt

A töltelékhez:

20 dkg karfiolrózsa

15 dkg burgonya

15 dkg zöldborsó

2 evőkanál ghee vagy vaj

1 mokkáskanál tört koriandermag;

1 kiskanál római kömény

1 kiskanál csillagánizs


Elkészítés:

Az apróra vágott burgonyát és karfiolt, valamint zöldborsót vajon puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a fűszereket, majd mozsárban szétmorzsoljuk. A fűszeregyveleget hozzákeverjük a zöldségekhez, majd tovább sütjük, végül megsózzuk, s pépet készítünk belőle.

A lisztből, a vajból, kevés sóból és joghurtból tésztát gyúrunk, melyet lefedve 30 percig állni hagyunk. Ezután körülbelül 3 centiméter átmérőjű gombócokat formálunk, melyekből körülbelül 12 centiméter átmérőjű kör alakú lapokat készítünk.

A körök közepére egy-egy kanálnyit teszünk a masszából, majd a tésztákat félbehajtjuk. A széleket vizes kézzel összenyomkodjuk, a végeket – hogy ne nyíljon szét a tészta – felcsavargatjuk. Forró és bő vajban aranybarnára sütjük.

 

 

Elkészítési idő: 60 perc