Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
Marton Adrienn és Pataki Péter

Az Ízes Élet népszerű műsorvezetői Marton Adrienn és Pataki Péter

Magyaros étel kontra egészséges étel 

Az Ízes Élet című gasztronómiai műsor két műsorvezetője Marton Adrienn és Pataki Péter. Nagyszerű páros, két különböző stílust képviselve. Egy mégis közös bennünk, már egészen kicsi korukban érdeklődtek a főzés után, annak szeretete és tudása, illetve mindketten azzal foglalkoznak, amit igazán szeretnek. Nagyon jól kiegészítik egymást, és műsoron kívül is jó kapcsolatban vannak. Jó páros, amit az interjúban adott válaszaik is igazolnak.

- Hogyan jutottatok el az Ízes életig?

M.A.: A férjemmel két évig Los Angelesben éltünk. Kint a New School of Cooking intézményben szereztem diplomát Kulináris Művészetekből, majd a Le Cordon Bleu-n tanultam. Ez idő alatt már privát séfként és ételstylistként dolgoztam. Amikor hazajöttünk, tudatosan elkezdtem építeni a karrieremet. Saját honlapot készíttettem, elkezdtem írni a blogomat, majd megosztottam a receptjeimet. Később már egy prémium olajokat forgalmazó cég állandó receptírója és az egyik népszerű internetes női portál bloggere is lettem. Ezek után nagyon örültem, amikor az Ízes Élethez keresték a női műsorvezetőt, s annak is, hogy a casting végül sikeres volt. Úgy éreztem a sok munka meghozta a gyümölcsét.

P.P.: Mautner Zsófival az IKON étterem nyitása óta jól ismerjük egymást, így néhányszor volt alkalmam vendégséfként főzni az Ízes Életben. Aztán váltótársak lettünk, majd egy ideig egyedül csináltam, aztán pedig jött a felmentő sereg: Adrienn.

- A kamerák jelenléte sosem okozott gondot? Nem voltatok zavarban?

M.A.: De igen, az elején nagyon. Nehéz volt megtanulnom, mert ha főzök, nem beszélek, ha pedig beszélek, akkor elrontom, amit éppen főzők. Ez néha vicces szituációkat szül, de mostanra, több mint 500 recept kamera előtti lefőzését követően azt hiszem már belejöttem.

P.P.: Tizenéves koromtól dj-ként dolgoztam, így az emberek előtti megszólalás sosem okozott gondot. Aztán kipróbáltam magam a kamerák előtt, és ott sem voltam különösebben zavarban. Az IKON étteremnek is én voltam a hangja, ha szerepelni kellett, mindig én mentem. A kamerák előtt így nincs lámpalázam, de ha valamelyik kedvenc külföldi séfemnek főznék, lehet, hogy szögletesebben vágnám a hagymát egy kicsit. (nevet)

- Izgultok egy-egy felvétel előtt?

M.A.: Minden forgatási napra nagyon fel kell készülnöm, és természetesen az a bizonyos izgalom még minden egyes alkalommal ott van a gyomromban.

P.P.: Izgalomnak nem nevezném, inkább kis izgatottság ez. Én mindig nagyon várom, hogy elkezdjük a forgatást. Séfként a hatékonyságra törekedtem és ez a szokásom műsorban is megmaradt, így szeretem, ha sallangmentesen mennek a dolgok a konyhában. A főzés egyébként sokkal egyszerűbb, mint sokan hiszik. Bátorság kell hozzá, kíváncsiság és fantázia.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. májusi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató