Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
Erdélyi Mónika

Erdélyi Mónika: Szeretek kísérletezni és művészkedni az étellel

Videó csatornáján is segíti sütni vágyókat

Erdélyi Mónika évekkel ezelőtt úgy döntött, eltanulja a cukrász mesterséget. Bár előtte is boldogult a habverővel, mégis úgy látta, szüksége van arra a tudása, amit az iskola nyújt ahhoz, hogy az ő maximalizmusának megfelelő csodák kerüljenek ki a keze alól. Magazinunknak többek között azt is elmeséli, hogy mi vezetette őt erre az útra, illetve elárulja, a főzés és sütés szeretetét mikor és kitől sajátította el.

- A kislányok általában az édesanyjuk körül sürögnek a konyhában. Te kitől tanultál főzni?

- Tíz éves koromtól ott álltam anyukám és a tűzhely mellett. Nem én főztem, csak figyeltem, ahogy elmagyarázta, mit hogyan kell elkészíteni, ezáltal az éltetem részévé vált. Ő mindit azt mondta, egy lánynak tudnia kell főzni. Nálunk a családban ez volt a természetesen, és azt gondolom, minden családban így kellene lennie. Egy szülőnek az is a dolga, hogy átadja a gyerekének a sütés-főzés szeretetét, hiszen ez egy nagyon fontos része a családi életnek, főleg, hogy összeülünk az asztal körül és finomakat eszünk, közösen, együtt. Nálunk a ház központja a konyha, mindenki oda gyűlik össze, és megfigyeltem, hogy ez jellemző a bulik alkalmával is. Amikor kislány voltam, azon kívül, hogy mindenféle modern felszerelésünk megvolt, megtartottuk a nagymama fatüzeléses tűzhelyét. Imádtam az illatát, azt, ahogy pattogott benne a tűz. Ha tehetném, most is állítanék egy igazi fatüzeléses tűzhelyet a konyhámba. Persze tudom, hogy a mai modern világban ez már bonyolult lenne. Emlékeimben megmaradt, amikor a nagymamám azon főzőcskézett, mi pedig ott ültünk vele a konyhában. Mindig is tudtam főzni, és mai napig rácsodálkozom, ha valaki beismeri, hogy a vajas kenyéren kívül semmit nem tud elkészíteni.

- Számos televíziós műsorban láthattuk, hogy mennyire otthonosan mozogsz a konyhában, és nincs olyan étel, aminek az elkészítése a nehézkes lenne. Mégis cukrász szakma van a kezedben. Hogy jutottál el odáig?

 

- Most is azt tudom mondani mindenkinek, figyeljen a jelekre, hogy miket érez, mert az mutat irányt. Nálam sem szánt szándékkal történt, csupán egyszer észrevettem, hogy egyre többször nézegetem a neten a szép torták fotóit. Aztán azon kaptam magam, hogy csináltam egy külön mappát, és egyre több torta fotóját mentettem le.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. áprilisi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató