Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
Rákóczi Feri

„Nálunk a mindennapokban a vacsora szent”

Rákóczi Feriről köztudott, hogy imád főzni, több főzőműsorban is szerepelt már, amit egyöntetű szavazattal meg is nyert. Bizonyította, hogy tökéletesen megállja a helyét a konyhában. Ezúttal kedvenc receptjeiből kettőt osztott meg magazinunkkal, természetesen amolyan Rákóczi Ferisen. Rengeteget fogyott az utóbbi hónapokban, és a főzés mellett a futás is része a mindennapjainak. Sőt, az utóbbi hetekben minden vasárnap a Sztárban sztár + 1 kicsi című produkció zsűrijében foglalt helyet.

- Több fórumon is bizonyítottad, nincs olyan alapanyag, ami problémát okozna számodra. Honnan a főzési tudományod?

- Első próbálkozásom egy fiatalkori bográcsozás alkalmával történt, vörösboros marhalábszár pörköltet készítettem. Mindenki dicsérte, ami egy olyan fajta motivációt adott, hogy azt mondtam, nagyon jó finom ételt tenni az emberek elé, ami a törődésnek, a gondoskodásnak egy olyan ősi formája, ami jó érzés annak is, aki adja, és annak is, aki kapja. Ekkor jöttem rá, hogy a főzést élvezem, és akarom. Amikor a kedvesemmel összejöttem, nem volt tudatos, nem beszéltük meg, de úgy alakult, hogy a háztartásból a főzéssel, a bevásárlással, és a mosogatással veszem ki a részem, immáron hét éve.

- Korábban azt mondtad, a vacsora a nap egyik legfontosabb családi időtöltés. Ma is így van ez?

- Nálunk a mindennapokban a vacsora szent. Együtt leülünk, és átbeszéljük a napot, kivel mi történt. Az étkezés nem csak arról szól, hogy ne legyünk éhesek. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ez egy nagyon jó társadalmi esemény. Minden nap a családon belül, és alkalmanként a rokonokkal, vagy a barátokkal. Nem szükséges ilyenkor gasztronómiai csodákat készíteni, lehet az egy paprikás krumpli is, a lényege a készítés maga, és a közös elfogyasztása az ételnek beszélgetés közben. Ebben ez a csodálatos, és aki nem így működik, hatalmas dolgot veszít az életéből.

- A Velencei-tóhoz költöztetek. Nem igényel több időt a napi utazásotok?

- Nem a világ végére költünk, innen is nagyon sok ember jár a fővárosba dolgozni. Mindösszesen 40 kilométerről beszélünk. Egyelőre a gyerekek még Budapesten járnak iskolába, így még ők is utazgatnak, de ez nem okoz különösebb problémát egyikőnk sem számára sem.

- Budapesten hatalmas konyhád volt. És most?

- 1,5x1,5 méteres a konyhám. Viszonylag visszafogott körülmények között kell sütni-főzni, de mindent meg lehet oldani.

- Úgy tudom, nem csak enni szeretsz, nagyon szívesen veszel részt egy-egy disznóvágáson is.

 

- Igen, hiszen az a normális, ha állatokat nevelünk, azokon a növényeken, amit megtermesztünk, majd megesszük. Ez az élet rendje. Rendhagyónak azt mondanám, amikor egy nagy bevásárlóközpontban megvesszük a fóliás csirke mellett.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. februári számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató