Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
Lemegy a függöny, jöhet a főzés!

Lemegy a függöny, jöhet a főzés!

Gregor Bernadett szeretet konyhája

Elérhetetlennek és megközelíthetetlennek tűnik. Elég egy félmosoly, egy pillantás, és az ember rájön, hogy ez mennyire nem igaz. Igazi színésznő ízig-vérig, hiszen annak született. Játszik színházban komoly és könnyedebb darabokban, olykor feltűnik a televízióban is. Nyáron pár hétre elvonult a családjával a Balaton mellett található Bálványosra, ahol feltöltötte a teljesség és a csend.

- Anyaszínháza az Újszínház mellett országjáró életet él, utazik egyik helyről a másikra, sok időt tölt autóban, kisbuszban. Jut idő a rendes étkezésre?

- Valóban vannak pörgős időszakok, amikor rengeteget utazok, és volt, hogy azon kaptam magam, hogy szinte csak a benzinkutakon tudtam csak valamit enni. Még jó, hogy - a repertoárról sajnos azóta már lekerült, de sokáig sikerrel futott – a Mert a mamának így jó! című darabban, volt egy evős jelenetem, ahol a kellékesek friss párizsit tettek az asztalra. Néha egy hosszú nap után nagyon tudtam örülni pár ilyen ínyenc falatnak. Egyébként a színpadi evés nem egy egyszerű dolog, ilyenkor kiderül, hogy a színház lehetetlen hely. Úgy kell beosztani a falatokat, hogy közben az ember el tudja mondani azt a bizonyos monológot. Nehéz, de meg kell szokni, hiszen sok színdarabban kell enni.

- Mi a közös a színházban és a főzésben?

- Valahol mind a kettő a szeretetről szól. Egy jól elkészített étel igenis adás és örömszerzés, ajándék az érzékeknek és a léleknek. Éppúgy, mint a színház. Jó érzés bejönni a színházba, imádok próbálni is. Október 14-én Seregi Zoltán rendezésében mutatjuk be a Kőszívű ember fiait, amiben Alfonsine-t játszom. Ezt a szerepet annak idején az általam oly nagyra tartott Béres Ilona játszotta, nagyon nagy megtiszteltetés most az ő helyébe lépni. Nyáron a férjemmel készítettünk egy kétszereplős darabot, Titkok egy hálószobából címmel, amivel járjuk az országot. Az előadás egy huszonöt éves házasságot ölel fel, a nászéjszakától az öregkorig mutatunk be jeleneteket. Olyan problémákat feszeget, amivel egész biztosan, mindenki szembesült már az életében. 

- Mi jut eszébe elsőre a főzésről?

- A legjobb kikapcsolódás, feltöltődés. A főzés tökéletes alkotói tevékenység. Próba után rendszerint elmegyek és bevásárolok a piacon. Imádom a piaci forgatagot, a gyönyörű gyümölcsöket, a harsogó színű zöldségeket. Aztán otthon nekiállok főzni. Van, amikor két-három napra előre elkészítem az ételt, mivel hétköznap nem tudok annyit a konyhában lenni. Számomra az a legfontosabb, hogy a dolgos hétköznapok alatt is főtt ételhez jusson a családom.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2016. októberi számában olvasható.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató