Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
Minden ízében valódi otthonka

Minden ízében valódi otthonka

A túrógombóc és házi áldás 

A szóról egyből a saját kis fészkük jut eszünkbe, ahol egy gőzölgő kávé vagy tea társaságában begubózódva megválthatjuk a világot. A nagybetűs otthonról meg a nagymama főztjének fűszeres illata a szívünket is elvarázsolja. És ahogy a nagyinál szokott itt is van minden, mint a zsibvásárban: hímzett kalóriatáblázat, porcelán, csipketerítő, zsíros bödönök. Hétköznap vágtam neki a belváros legújabb helyének, az Otthonka felfedezésének.

A Nemzeti Múzeum mögötti palotanegyedben igazi pezsgés uralkodik, hiszen két egyetemről is ide járnak a diákok okulni, no meg a szünetekben töltődni. Évekig működött itt egy hely Vaskapu néven, ami egyfajta törzshelyként funkcionált a faitalok között, majd később ivó lett belőle. Végül ez is bezárt és a találkozóhely évekig üresen állt. Szerencsére volt, aki meglátta benne a fantáziát, és egy év alatt pedig otthonos, tematikus pubbá változtatta a pincehelyiséget. Így nyitott meg az Otthonka, ahová igazából szinte minden nap bekerül valami apróság: egy porcelán szobor, egy szűrő, egy fakanál, vagy épp ami beillik a színes képbe. Az új hely részben a nagymama nappalijára, részben pedig egy belvárosi klubra, valamint egy régi kávézóra hajaz, amit igyekeztek megfelelően összegyúrni. Itt aztán tényleg mindenki megtalálhatja a számítását, hiszen négy különböző társaság is elfér egymás mellett. Az asztalok elég messze vannak egymástól, így azoknak is kellemes lehet, akik kicsit elvonulnának vagy azoknak is, akik nagyobb társasággal akarnak itt mulatozni. Szép megoldásokat is látunk – a teljes falat beborító házi áldásokat- azonnal háttérképnek akarjuk minden profilunkra -, az összkép szívmelengető.

Ízes ételek, ráérős kiszolgálás

Annak ellenére, hogy látogatásunkkor szinte üres volt az egész hely, az éttermi szerviz elég problémásan működött, a felszolgáló hölgy nagyon lassan vette észre, hogy megérkeztünk helyre és szeretnének végre rendelni. Hárman ülünk az asztalnál mégis két evőeszközt kapunk, nekünk kellett szólni, hogy kérnénk még egy villát és egy kést. A kérésünkre a pedig a következő választ kaptuk: „De már van ott egy!” De térjünk át az étlapra, ami nem túlzsúfolt, túlbonyolított, fiatalos, áttekinthető és egyszerű ételekkel variál. Láthatóan a hely nem pozícionálja be magát se a gasztro, se a gourmet és se a bisztró vonalba, szerényen szól a konyhájáról, mely házias ízeket vonultat fel. Ár-érték arányban abszolút kedvező fogások közül választhatunk: paprikás krumpli (1090 forint) mákfagyival kombinált guba (890 forint) és egy szuper túrógombóc (890 forint). Ami kötelező elem a pizza (1390 Ft-tól kezdődően) és a burger (1390 forint), amiből vegetáriánus verziót is rendelhetünk. Nyitányként sütőtökkrém levessel indítom a kóstolást.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2016. decemberi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató