Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
 • assisto
 • Artgroup
 • Mycosid
 • Pharmapress
 • Dimag
 • Pepita
 • Trimedio
 • Benimo House Ingatlan
 • Beinco Company
 • KPG Bautechnik
 • limonádé
 • garázs
 • lovarda
 • ac news
 • szószátyár
Ring Café

Amerikai hangulatban a belváros szívében

Az ínyencek, az ízeket kedvelők helye: Ring Café 

Az amerikai ételek rajongóinak számos étterem, büfé kínál kiváló hamburgereket, brownie-t, vagy limonádét, sört, ahol kicsit a tengerentúlon érezhetjük magunkat. De aki igazán finomat és minőségi ételeket és italokat szeretne fogyasztani, úgy, hogy folyton késztetést érezzen, vissza kell menni újra átélni a feledhetetlen ízeket, akkor az Andrássy útra kell venni az irányt, hiszen a Ring Café az a hely, ahol nem csalódhatunk.

Cikk folytatása

Minden ízében valódi otthonka

Minden ízében valódi otthonka

A túrógombóc és házi áldás 

A szóról egyből a saját kis fészkük jut eszünkbe, ahol egy gőzölgő kávé vagy tea társaságában begubózódva megválthatjuk a világot. A nagybetűs otthonról meg a nagymama főztjének fűszeres illata a szívünket is elvarázsolja. És ahogy a nagyinál szokott itt is van minden, mint a zsibvásárban: hímzett kalóriatáblázat, porcelán, csipketerítő, zsíros bödönök. Hétköznap vágtam neki a belváros legújabb helyének, az Otthonka felfedezésének.

Cikk folytatása

Kóser hentesboltból kulináris fellegvár

Kóser hentesboltból kulináris fellegvár

Kőleves, ahol még Babi néni is szívesen falatozna

A Kőleves helyén évtizedekig kóser hentesbolt működött: a második világháború előtt még a Rebenwurzl családé volt, aztán kilencvenes években utolsóként Kővári Dezső működtette. A négy éve nyitott étterem próbált mű maradni a régi korhoz, így rengeteg relikviát őrzött meg a korábbi évtizedekből. A szezononként változó étlap mellett hétköznaponként húsos és vegetárius ebédmenüt kínálnak, igazán pénztárcabarát árakon, amihez még egy kancsó szörpöt is adnak. 

Cikk folytatása

Mennyei hamburger a Városliget szívében

Mennyei hamburger a Városliget szívében

Itt ebéd közben a Sokol rádió szól 

A Városligetbe bolyongva megéheznénk, akkor semmi mást nem kell tennünk, mint a Közlekedési Múzeum felé venni az irányt, ahol évtizedek óta a nagy fák zöldjei alatt bújik meg a biciklisek közkedvelt találkozó helye, a Pántlika. A történelem viharait is megélt hely, jövőre lesz tíz éve, hogy új koncepcióval nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A 60-as, 70-es évek retro hangulatát idéző hangulatos fészekben felidézhetjük a múltat, miközben gasztronómiai szempontból is egy különleges utazáson vehetünk részt.

Cikk folytatása

Étterem

Miniatűr Piano Bár

Ahol a varázslaté a főszerep 

A Mechwart liget környékén, kicsit feljebb vagy lejjebb pár utcával ma már szinte minden megtalálható. Itt van a csodás süteményeit kínáló Margona, ahol elveszhetünk az édességek tengerében, kicsit lejjebb egy hangulatos francia pékség bújik meg, ahol a friss pékáruk illatától bódulhatunk el. Ezen a környéken jókat lehet enni, inni, de aki Godot-t keresi, egy igazi vérpezsdítő kávéház formájában, az másképp fog járni, mint, ahogy a két szereplő a színdarabban. Ugyanis Gondot itt van, méghozzá egy vérpezsdítő piano bár, a Miniatűr formájában, ahová érdemes reggel vagy este érkezni és egészen hajnalig maradni. 

A cikk folytatása a Recept & Rejtvény 2015. novemberi számában olvasható.

Étterem

Süteménybe ívódott történelem

Bognár Cukrászda törzsvendégei között a művészvilág krémje  

Jó desszerthez jutni, nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt gondolnánk. Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor érdemes kutakodnunk, hogy a megfelelő helyen áldozhassunk az édesség oltárán. A főváros egyik legjobb és közel hatvan éves cukrászdája nyomába eredtünk, de a Szövetség utcában megbújó Bognár Cukrászdán nem fogott az idő vasfoga. Kreatív cukrászati termékei, süteménycsodái és páratlan sós és édes süteményei még mindig varázslatosak. 

A cikk folytatása a Recept & Rejtvény 2015. novemberi számában olvasható.

Étterem

Kalandozás az Országkonyhában

Feledésbe merült édességekből és különlegességekből szemezgettünk   

A nyolcadik alkalommal megrendezett Nemzeti Vágta, valamint a küzdőtéren zajlott versenyek izgalmai mellett, igazi fesztivál-hangulat uralkodott az ’56-osok tere és a Széchényi pálya közötti területen, vagyis az Országkonyhában. A kíváncsiskodók különböző tradicionális ételeket kóstolhattak meg, melyek fő alapanyaga idén a hús volt. De a színes és széles választék mellett különleges sajtokat, desszerteket és finomságokat is megismerhettek.

A cikk folytatása a Recept & Rejtvény 2015. októberi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató