Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
Budapest Cukrászda

Múltidézés a Budapest Cukrászdában

Szabóné Kovács Regina: Itt lehetek igazán kreatív és művészi 

A nyolcadik kerület szívében található egy kis cukrászda, ahol egy kicsit a múltba is visszautazhatunk. Igen, itt még megtalálhatóak a régi és hagyományos sütemények is, persze a számos divatos, modern desszert mellett. Ez az a hely, ahol egy család minden tagja egészen biztos megtalálja a kedvére valót. A kínálat magáért beszél, és a kedves kiszolgálás is arra ösztönöz, hogy újra és újra visszalátogassunk.

A Budapest Cukrászda tulajdonosával, Szabóné Kovács Reginával beszélgettünk többek között arról, miképp került a cukrászda élére.

- Valójában a szüleim vették át a nyolcvanas évek elején egy nénitől, akinek a férje cukrász volt, mikor meghalt a férje, egyedül nem bírta tovább üzemeltetni, így a szüleim egy ideig bérelték tőle, majd apránként pedig teljes egészében átvették és megvették. Később úgy alakult, hogy 2011 óta én és a férjem visszük tovább az üzletet – tudtuk meg Reginától, aki gyerekként is rengeteg időt töltött a cukrászdában. - Kiskoromban is itt voltam, mivel a szüleim rengeteget dolgoztak, és szombaton és vasárnap is nyitva voltunk. Ha tudtunk, a testvéremmel mi is besegítettünk. Később vendéglátóit végeztem, így a gyakorlati időt is itt töltöttem. Ha őszinte akarok lenni, nem úgy terveztem, hogy én viszem tovább a boltot, de valahogy a sors alakította így. Ahogy telt múlt az idő, a szüleim egyre inkább nem bírták. Mivel a férjem is cukrász, idővel úgy döntöttünk, mi visszük tovább a cukrászdát. Később a húgom is csatlakozott, így teljes egészében családban maradt a vállalkozás. Az ember tizenévesen nem tudja eldönteni, mi szeretne lenni. Akkor adott volt, hogy elvégzem a cukrász szakmát. A kreatív dolgokat mindig is szerettem, vonzott, hogy a műhelyben lehet alkotni. Imádtam rajzolni, festeni, a képzőművészet közel állt hozzám. Valószínűleg azon a pályán is kötöttem volna ki, ha nem így alakul a cukrászda sorsa. A mindennapos munka gyakran egyhangú és monoton, mégis kreatív és művészi is egyben.

Kevés olyan cukrászda található ma már, ahol minden egyes süteményt a helyszínen, mindig frissen készítenek. Persze így sokkal több energiát emészt fel, mégis a vásárlók elégedettsége megéri a fáradozást.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. májusi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató