Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • mbb
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan

A vibráló színek birodalma

 „A tökéletes desszert elkészítése egy hónapig is eltarthat”

Horváth Eszter hatalmas tervekkel, megállíthatatlan lendülettel, világméretű maximalizmussal dolgozik, tervez. A környezetére is ez jellemző. Csak a tökéletes az elfogadható, alább nem adja. Ez látszik is a végeredményen. Az egyedülálló berendezés és a mesés sütemények mindenkit becsalogatnak az utcáról, képtelenség ellenállni a kísértésnek. A vibráló színek azonban a cukrászda falai mögött sem halványulnak. Lábady Gergővel, a legjobb barátjával megcsinálta az első Sugarshopot, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy legyen olyan, amilyet még soha, senki nem csinált. Sikerült, csak Budapest belvárosáig kell ellátogatnunk, hogy mindezt a valóságban is megtapasztaljuk.

- Kislányként álmodta meg a mesecukrászdát. Miért pont cukrászda?

Sosem akartam cukrász lenni, mert gyerekként azt éltem meg, hogy a szüleim, akik cukrászok, sosem voltak otthon. Ezért egy dologban biztos voltam, cukrász nem akartam lenni. A véletlen hozta, hogy mégis cukrász lettem, előtte a divatszakmában dolgoztam.

- Elvégezte a cukrász iskolát, mégsem tartja magát cukrásznak. Miért?

Az oktatás nagyon felszínes volt itthon és mindenféle kreatív vonalat még csírájában megpróbáltak belőlünk kiölni. Nagyon rossz élményeim voltak és nem a szakma szeretetére és tiszteletére fókuszáltak, hanem épp ellenkezőleg. Amint vége lett az iskolának külföldre mentem és különféle tanfolyamokon tanultam ki a szakma egy részét. Rengeteg szakkönyvet vettem és a mai napig figyelemmel kísérem a kedvenc cukrászaim alkotásait.

A mindennapokban én tervezni szeretek, és az új dolgokra koncentrálni. Nem dolgozom mindennap a cukrászokkal, sokszor ülök a gép előtt és tervezem a következő szezon süteményeit, vagy épp egy könyv felkérésre írok recepteket vagy filmforgatáshoz tervezek sütiket és tanítok be színészeket cukrászkodni.

- Mit jelent Önnek ez a szakma?

A kreativitásom kibontakoztatását, az önmegvalósítást.

- Mikor, és kinek az ötlete alapján jött létre a cukrászda?

Az én ötletem volt és a legjobb barátommal közösen, Lábady Gergővel csináljuk. 8 éve kezdtük el kitalálni és minden év kihívásokkal teli. Nagy hegyeket másztunk meg együtt jóban és rosszban.

- És melyek voltak a legfontosabb szempontok?

 

Olyan cukrászdát akartunk csinálni amilyet még soha senki nem csinált. Nem volt előttünk követendő példa, azt csináltunk, amit akartunk.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. márciusi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató