Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • mbb
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
Cake Shop Budapest

Cake Shop Budapest

Sallay Fanni: Nulla forintból indultam

2014 nyarán, külső segítség nélkül nyílt meg a Cake Shop Budapest, és már a második hónapban nyereségessé vált. Azóta rohamozzák a vendégek, elözönlik a turisták, tolonganak itt a tanulni vágyó gyakornokjelöltek és nagyjából havonta jelentkezik egy potenciális befektető is. A Cake Shop alapító-tulajdonosa, Sallay Fanni szerint mindez egyszerű és logikus: az a titka, hogy nincsenek titkai.

- Aki szeretne, Önöknél beláthat a készületekbe is…

- A Cake Shop Budapest egy cukrászda a belvárosban, ahol lebontottuk a falat a műhely és a vendégek között. Egy sütibolt, ahol minden recept szerelemből, kitartásból, desszertekbe-bolondulásból és önálló tudásból született. Egy hely, ami nem szeretne másra hasonlítani, csak otthon adni a folyó karamellnek, a csurgó csokinak, a púposodó tejszínhabnak. Egy világ, ahol a vaníliaillat erősebb minden – az ajtó előtt rekedt - gondnál. Pont úgy készítünk el egy tortát, mint tízezreket. Mert a jó mindig jó, és mert ha mi csinálunk valamit, azt nagyon csináljuk. Itt készítjük el nap mint nap azokat a finomságokat, amelyek néha huncut módon és titkon, máskor származásuk büszkén hirdetve csodás kávézók pultjain roskadoznak. Egy nyitott konyha vagyunk, és hisszük, hogy a tudás végtelen. Nincs miért titkolózzunk. A receptekből, ötletekből sosem fogyunk ki, így örömmel osztjuk meg.

- Mi a titok, hogy nagyon hamar sikeressé vált a Cake Shop Budapest?

- Gyakorlatilag nulla forintból indultam. Kezdetekben a céget egyedül üzemeltettem. A második hónaptól kezdve nyereségesek vagyunk. Ha megpróbálom megfogalmazni, mitől, általában arra jutok, hogy míg a mai üzleti modellek rendszerek köré épülnek, én megfordítottam a sorrendet. Nálam a munkaerő a legfontosabb. Az üzlet akkor lesz bombaüzlet, ha motivált emberek belső, pénzzel soha meg nem fizethető késztetése viszi előre, és ezt strukturáljuk utána. Rugalmasan, nagyokat álmodva alakítjuk a trendeket, de emellett tartjuk a stabil, kompromisszum nélküli magas minőséget. A portfóliónk nem arra a három édességre épül, amit a család nagyon szeret, hanem mélyebb gasztronómiai tudásból és szenvedélyből – belőlünk - származnak a receptek. Pontosan ezért sokkal több a lehetőségünk is, és a kísérletezésnek soha nincs vége. És míg eleinte a saját konyhámban készültek a torták, most professzionális környezetben és eszközökkel még tökéletesebbet alkothatunk. Mára egy olyan brand van a kezünkben, amiben megfelelő irányítás mellett óriási potenciál van.

- Az cukrász szakmát hol tanulta?

 

- Kiskorom óta vonz minden, ami gasztronómia. Gyerekkoromban sokat sütöttünk együtt a nagymamámmal, ő a kelt tésztáknak és a krémesnek volt a nagymestere. Szüleimmel pedig bejártuk a világot, és akkor is mindig az ételek körül zsizsegtem és folyton szakácskönyveket kértem a szülinapomra. Később, amikor Franciaországban jártam, egyszerűen bekopogtam kis tradicionális pékségekbe és cukrászatokba, ahol jól el lehetett lesni bizonyos technikákat. Végül itthon egy OKJ-s képzésen szereztem papírt arról, hogy cukrász vagyok.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. februári számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató