Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Desszertműhely a belváros szívében

Desszertműhely a belváros szívében

Korponai Péter: A tanulás, fejlődés örök ebben a szakmában

Létezik egy cukrászda a belváros közepén, ami tökéletes akár egy üzleti tárgyalásra, egy első randira, egy születésnap helyszínének, de akár arra is, hogy néhány nyugodt percet töltsünk el egy újság társaságában egy kiváló, minőségi sütemény mellett. Aki arra jár, már a látvány miatt is kedvet kap ahhoz, hogy belátogasson. De aki az interneten talál rá a cukrászdára, 3D-ben körbe járhatja az üzletet, mintha személyesen sétálna végig a modern dizájnnal ellátott helyiségben. A vásárlók visszajelzései is magáért beszél, őszintének, látványosnak, menőnek, és innovatívnak jellemezték a Desszert.Neked-et. Nem csak ezért érdemes ellátogatni…

- Mikor, és kinek az ötlete alapján jött létre a desszertműhely?

- A Desszert.Neked-et 2012-ben én, Borszéki-Ékes Beatrix alapítottam. Kezdetben otthon, a család és a barátok örömére készítettem ízléses és ízletes tortákat, majd a hobby hivatássá vált. Gyermekeim születése után irányt váltottam, és harmadik szakmámként "kitanultam" a cukrász-mesterséget. Szakmai mesteremnek Korponai Pétert választottam. Hamarosan kiderült, hogy egy cél vezérel bennünket: újító szemléletű, a minőségre és az esztétikumra nagyon odafigyelő, francia technológiákat alkalmazó cukrászdát szerettünk volna vinni. Akkor még csak Mihályi László és a Zazzi művelték ezt a műfajt idehaza. Saját anyagi forrásaink első lépésben "csak" egy műhely nyitását tették lehetővé, ahol megrendelésre készítettük desszertjeinket, tortáinkat és tanítottuk cukrász technikákra, kiváló receptúrákra, az alapanyagok tiszteletére az érdeklődő közönséget. Másfél év alatt olyan igény született az általunk képviselt cukrászati irányra, hogy kinőttük a műhelyt, elértük a korlátainkat. Világosan látszott, hogy minden tudásunkat, kreativitásunkat, elhivatottságunkat és szenvedélyünket cukrászdai keretek között tudjuk igazán megmutatni. 2014-ben léptünk tehát egy nagyot és új tulajdonostársunk (Pálfi Zsuzsanna) valamint a vele érkező tőke bevonásával megnyitottuk Desszertműhelyünket a belváros közepén.

- A desszertműhely dizájnját ki találta ki?

 

A név, a logó, az üzlet design alap koncepciója az én ötleteim, elképzeléseim alapján készült. Vizuális megnyilvánulásainkat (legyen az szezonális üzlet dekoráció vagy weboldal, vagy termékfotó) ma már közösen végezzük Zsuzsival, hiszen mindketten a kommunikációs szakmából érkeztünk.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. januári számában olvasható.