Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Jó érzéssel indul a nap

Jó érzéssel indul a nap

Vegán csigák és finomságok minden mennyiségben   

Pár hónapja a Vígszínház tőszomszédságában vegán „sütöltöde” nyílt, a különleges illatok és ízek máris megbabonázták a helyi közönséget. Van itt élesztőmentes édes-sós harapnivaló, sportszelet és a tavaszi tekercs, de igazi burgonyás, sok tökmagos pogácsa, körözöttes, erdei ragus töltike, valamint tradicionális, római stílusú rusztikus, paradicsomos-olívás pizza is. Van még kérdés? I fill good!

Ahogy ők mondják valódi, virtigli street-foodot kínálnak csakúgy, mint Manci néni a lángosos bódéban a Balatonon a ’70-es években. Csak ez a hely követi a trendet, igazi lelke van, a pultban árult finomságok minőségi alapanyagokból sok mindentől mentesen és frissen készülnek. Ráadásul a vegánoknak kész unikum, hiszen hasonló még nem született a városban. Az újonnan nyílt sütöltödét - ahogy ők hívják - hárman vezetik, a srácok mégis Nórát nevezik meg a hely kreatív lelkének, alkotójának, aki gyerekkora óta szenvedélyesen rajong a gasztronómiáért. „Nagyjából tizenkét éves lehettem mikor a Simpson család egyik epizódját láttam, pont azt a részt, amiben Lizát elvitték a vágóhídra. Nekem az egy nagy mérföldkő volt, hiszen ekkor döntöttem el végleg: vegetáriánus leszek.” Ezen az úton édesanyja követte, utána csatlakozott hozzájuk testvére, Bálint. Így a családból már hárman erősítették a vegetáriánusok csoportját. Sokáig Rómában éltek, aztán az élet - mint a legnagyobb rendező - felülírta a terveket, és egyszer csak itthon találták magukat. A két testvér végül úgy döntött, hogy közösen – és némi szülői segítséggel- nyitnak egy igazi vegán sütödét. Az ötlet Nóra fejéből pattant ki, ebben segítségére volt párja, Zoltán, aki húsz éve pékként dolgozik a szakmában.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2016. decemberi számában olvasható.