Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • mbb
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
Mindenmentes kézműves desszertek paradicsoma

Mindenmentes kézműves desszertek paradicsoma

Édes ízek, egészséges alapanyagok, harmónia

Ne riasszon el senkit a Ferenc körút zaja, hiszen a Tűzoltó utca elején közel egy hónapja nyitott meg egy nyugodt kis háborítatlan sziget, egészséges desszertező, ahol bárki hódolhat a süti szenvedélyének. A lisztmentes tortáktól kezdve a cukormentes finomságokig és a paleo édességekig itt minden megtalálható. Z-vel abrakadabra, és kész is a varázslat.

Egy cukrászda, ahol tényleg minden fontos!- valahogy ez jutott szembe mikor megláttam a kirakatba a Zabrakadabra feliratot. A mindössze pár hónappal ezelőtt nyitott cukrászda ugyanis különleges helyet képvisel a hazai édességek gasztrotérképén. Hihetetlenül ügyelnek itt arra, hogy a torták milyen alapanyagból készülnek, vannak kreációk, amelyek nem tartalmaznak tejet, se semmilyen tejterméket, tojást. Odafigyelnek a felhasznált gyümölcsök minőségére, a csokoládé ízére, hogy a magas kakaótartalom miatt igazi csokoládé íze legyen. Oh és a külcsín az sem utolsó, itt minden édesség hívogat, az ember egyszerre az összes desszertbe belekóstolna. A hely tulajdonosa, Ruzsányi Dániel ő találta ki a hely nevét, aki évek óta paleo táplálkozást követ, a süteményeket párja, Tóth Szandra álmodja meg. Hely tekintetében sokat gondolkoztak, de rájöttek, hogy nem csak a belvárosban működhet valami jól. Hiszen Párizsban is kimehet az ember a város akármelyik szegletébe és pörög az élet. - Ezért mertük meglépni ezt, mert úgy gondoltuk, hogy a fejünkben felépített koncepciónak mindenhol működnie kell. Nem vagyunk kényelmesek, úgyhogy belevágtunk. Szeptember 2-án nyitottunk, azóta csak jönnek és jönnek a vendégek.

És tényleg magam se hittem el, hogy pár percre alig tudtunk elülni, beszélgetni, mert szinte minden percben benyitott valaki. Szandra ráadásul mindenkinek szakszerű eligazítást tudott adni. – Jelenleg negyedéves dietetikus vagyok, a főiskolai éveim alatt szereztem cukrász végzettséget. Édesapám szakács, nyilván az éltelek mindig is érdekeltek. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy valahogy az egészséges étkezést és a desszerteket össze kellene kombinálni. Cukrászként sok tapasztalaton szereztem Balatonfüreden, az egyik nagyobb szállodában, ahol már elkezdtem cukor- liszt- tejmentes süteményeket készíteni.   

Minden cukrász (joggal) rettegett kérdésével folytatom, hogy mi a kiindulópontja a desszertjeinek és annak ellenére kipréselem belőle ezt a kérdést, hogy tudjuk, mindegyiknek más, erre nem lehet igazából értelmesen felelni. A kezdeti szellemi kisülésemet már az elején helyrepofozza, nem hebeg-habog, viszonylag összeszedetten válaszol.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2016. novemberi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató